Oefeningen

in Rusteloosheid

Tampons en kersen

Aan het begin van de hooimaand verhuist het studentenvolk gepakt en gezakt van de aula naar de festivalweide. De examenstress wordt uitgezweet in een koortsig op-en-neer en verdronken in regenwater en gerstenat. – Ondanks het dichte gebladerte kan de Kesselberg het geweld van gitaren en drums amper aan. De muzikale restanten van elk optreden waaien vervormd en verdund tot in onze voortuin.

Ook mijn dochter vervelt van studax tot queen of the stone age en neemt zich voor haar herwonnen vrijheid gulzig te vieren op het heilige gras van Werchter. De rugzak is gepakt, het ticket staat op de smartphone. Oordopjes en Dafalgan, check.

‘Of ik nog naar de winkel moet?’ – Was niet gepland, maar het kan natuurlijk. ‘Of ik dan tampons kan meebrengen, en misschien ook wat fruit, kersen of aardbeien, ofzo.’

Ik neem geen winkelkarretje en groet de gitaarspeler met de eeuwig glimlach aan de ingang. Er is weinig volk. – Tampons vind ik zoals steeds in gang twee op het middelste schap. Ik neem twee dozen Tampax Compak Pearl (groene doos). Het zijn de beste tampons voor comfort, bescherming en discretie. Ze hebben bovendien een compacte en discrete gladde plastic inbrenghuls met ronde top voor comfortabel inbrengen. Voor alle zekerheid neem ik nog een pakje maanverband Always Platinum met vleugels en unieke dubbele bovenlaag met micro-kussentjes, ontegensprekelijk het beste maandverband binnen het Always Ultra assortiment. — Komt altijd van pas. 

Nu het fruit nog. De rayon staat afgeladen vol met rood fruit. Allerlei soorten en verpakkingen, bio, lokaal, huismerk, groot, klein en alles ertussenin. Een jonge vrouw leest de vertwijfeling in mijn ogen en net voor ik mijn telefoon wil nemen om een hulplijn te bellen, laat ze de tomaten en komkommers voor wat ze zijn en spreekt me discreet aan. ‘Kan ik misschien helpen.’ Ik kijk haar dankbaar aan en haal opgelucht adem. ‘Het is voor mijn dochter,’ stotter ik. 

werchter

Zin in meer?